КАЛЕНДАР  

December 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
   

МИКРОЕЛЕКТРОНИКА  

   

КАЛЕНДАР ДАН ПО ДАН  

   

КРАЈ ПРВОГ ПОЛ.  

Преостало... 31.01.2019 16:30
   

ПРЕВОДИЛАЦ  

   

ШКОЛСКИ МУДЛЕ  

   

СТАТИСТИКА  

Број прегледа чланака
273734
   

ПОДЕЛИ  

FacebookMySpaceTwitterLinkedinPinterest
   

Обавештења

Такмичење у прављењу игара

22.11.2019. године

takm-igre

Регионални иновациони стартап центар Ваљево, са седиштем на Факултету здравствених и пословних студија Универзитета Сингидунум, уз подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој Републике Србије, организовао је такмичење у прављењу игара. На такмичењу су учествовали ученици средњих школа и гимназија, као и студенти који су се такмичили у посебној категорији. Нашу екипу чинили су ученици трећег разреда, електротехничари рачунара: Александар Радовановић, Ђорђе Марковић, Цвијан Лукић и Страхиња Васиљевић, са наставницом Милијаном Петровић.    

Такмичење су реализовали предавачи и ментори: Урош Павловић (Game Designer, 3D generalist) и Марко Марковић (доктор рачунарских наука и предавач). Уводно предавање на тему: "Како се праве игре", одржао је Урош Павловић. Затим су дефинисани задаци и правила рада. Такмичење је трајало три сата. За то време тимови ученика имали су задатак да осмисле сценарио игре: да дефинишу да ли је игра за једног или за више играча, да опишу окружење, механику игре, улогу ликова, награде, нивое и друго.

За време такмичења ученика, одржана је паралелна сесија за наставнике, радионица "Веб 2.0 алати у настави". Радионицу је водила Соња Урошевић, професор немачког језика и аутор семинара из области методикe наставе.  

Након презентовања радова које су тимови направили, жири је изабрао најбоље, на основу оригиналности идеја, разрађености предлога и других детаља. Наш тим je освојио друго место. Честитамо ученицима!

Припремила и објавила: Милијана Петровић

Подели

Trafficking 2019

Trafficking2019

И ове године подржали смо акцију Црвеног крста Србије у борби против трговине људима. У сарадњи са Општинским одбором Црвеног крста у Лајковцу, реализовали смо активности из програма "Основи безбедности деце". Ученицима смо приказали презентацију о превенцији и заштити деце од трговине људима, као најгорим обликом искоришћавања и злоупотребе деце и најгрубљег облика кршења свих дечијих права. Видели су основне карактеристике и облике искоришћавања деце, фазе у процесу трговине људима (врбовање, транспорт, искоришћавање, изолацију, принуду и друге), са посебним освртом на превентивне мере заштите. 

Кроз приче јунака из филма "Посматрачи", ученици су се упознали са поступцима и са последица ове појаве модерног ропства. 

 

У обележавању догађаја учествовали су ученици из одељења: III3, III4, IV3 и IV4. Реализацију предавања и разговор са ученицима обавила је Милијана Петровић, председник Одбора Црвеног крста у школи. 

Припремила и објавила Милијана Петровић.

Подели

Microsoft School 

MS-School-Lajkovac

Овог лета придружили смо се програму Microsoft Schools, заједно са још четири образовне установе у Србији и око хиљаду школа широм света. То ће нам помоћи да побољшамо статус школе, путем повезивања и ангажовања у овој заједници. Доступни су нам многи ресурси и специјални програм Showcase School. Ово је почетак пута ка трансформцији целе школе, у циљу побољшања наставе и учења, коришћењем Microsoft алата и технологија.

MS-School

Номинацију за Microsoft Schools програм и подношење пријаве урадила је Милијана ПетровићMicrosoft Innovative Educator Expert од 2016. године, на основу пројеката и других активности које спроводи са ученицима.  

Подели
   

ПРИЈАВА  

   
   

НА ВЕЗИ  

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова

   
Научи се од мудријег - то ти је велика корист. И научи другог - то ти је велика задужбина. Доситеј Обрадовић.
   

НОВО - СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Написао crnadama
pioneers19Плаћена радна пракса у Европи Програм Pioneers  into Practice је међународни програм професионалног развоја, намењен људима који су...
Написао crnadama
okcfebruar19Фебруарски термини ОКЦ семинара   У фебруарском термину ОКЦ има у понуди 37 акредитованих семинара, који задовољавају потребе за све четири...
   

ОБАВЕШТЕЊА

Написао crnadama
takmigreТакмичење у прављењу игара 22.11.2019. године Регионални иновациони стартап центар Ваљево, са седиштем на Факултету здравствених и пословних студија...
Написао crnadama
trafficking2019Trafficking 2019 И ове године подржали смо акцију Црвеног крста Србије у борби против трговине људима. У сарадњи са Општинским одбором Црвеног крста у...
   

НОВО - НАУКА И ТЕХНИКА

Написао admin
google-chrome-nadmasio-microsoft-explorerGoogle Chrome по први пут претекао Internet Explorer Googleov претраживач Chrome дефинитивно је скинуо са трона супарнички Microsoftov Internet Explorer...
Написао vojael
windows7podrskaМИKРОСОФТ УКИДА ПОДРШКУ ЗА WINDOWS 7 Компанија Миkрософт је издала обавештење у којој је објашњено како стандардна подршка за Windows 7 се укида 15....
   

ФЕЈСБУК

   

ПОДАЦИ О ШКОЛИ

Адреса: Средња школа "17. септембар",

              Вука Караџића 19, 14224 Лајковац

тел./факс: (+381) (14) 3431-145

ПИБ: 101344404

Матични број школе: 07283911 

Жиро рачун: 840-945660-10

   
© Средња школа ,,17. септембар" Лајковац 2013