КАЛЕНДАР  

January 2020
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
   

МИКРОЕЛЕКТРОНИКА  

   

КАЛЕНДАР ДАН ПО ДАН  

   

КРАЈ ПРВОГ ПОЛ.  

Преостало... 31.01.2019 16:30
   

ПРЕВОДИЛАЦ  

   

ШКОЛСКИ МУДЛЕ  

   

СТАТИСТИКА  

Број прегледа чланака
277631
   

ПОДЕЛИ  

FacebookMySpaceTwitterLinkedinPinterest
   

Обавештења

Светски дан борбе против болести сиде 
1. децембар 2019.

sida19

Светски дан против болести сиде, 1. децембар, обележава се са циљем да се покаже солидарност у борби против болести и да се укаже на значај превенције и сузбијања ширења вируса HIV-а.

Догађај смо обележили у сарадњи са ОО Црвеног крста у Лајковцу, са ученицима четвртог разреда, економским техничарима и ученицима трећег разреда, електротехничарима рачунара. Истакли смо превентивне активности здравствених установа у циљу побољшања здравља грађана, које се огледају у бесплатном тестирању на вирус HIV-а. Такође, Црвени крст Србије има разне програме едукативног садржаја о овој болести. Ученици су увидели колико је важно да воде здрав живот, кроз страдања главног јунака у филму "Дечко који се стидео".

Носилац активности је Милијана Петровић, наставник и председник  ОО Црвеног крста у школи. 

Подели

Такмичење у прављењу игара

22.11.2019. године

takm-igre

Регионални иновациони стартап центар Ваљево, са седиштем на Факултету здравствених и пословних студија Универзитета Сингидунум, уз подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој Републике Србије, организовао је такмичење у прављењу игара. На такмичењу су учествовали ученици средњих школа и гимназија, као и студенти који су се такмичили у посебној категорији. Нашу екипу чинили су ученици трећег разреда, електротехничари рачунара: Александар Радовановић, Ђорђе Марковић, Цвијан Лукић и Страхиња Васиљевић, са наставницом Милијаном Петровић.    

Такмичење су реализовали предавачи и ментори: Урош Павловић (Game Designer, 3D generalist) и Марко Марковић (доктор рачунарских наука и предавач). Уводно предавање на тему: "Како се праве игре", одржао је Урош Павловић. Затим су дефинисани задаци и правила рада. Такмичење је трајало три сата. За то време тимови ученика имали су задатак да осмисле сценарио игре: да дефинишу да ли је игра за једног или за више играча, да опишу окружење, механику игре, улогу ликова, награде, нивое и друго.

За време такмичења ученика, одржана је паралелна сесија за наставнике, радионица "Веб 2.0 алати у настави". Радионицу је водила Соња Урошевић, професор немачког језика и аутор семинара из области методикe наставе.  

Након презентовања радова које су тимови направили, жири је изабрао најбоље, на основу оригиналности идеја, разрађености предлога и других детаља. Наш тим je освојио друго место. Честитамо ученицима!

Припремила и објавила: Милијана Петровић

Подели

Обележавање Међународног дана толеранције

ne-gazite-tudje-snove

Међународни дан толеранције обележава се 16. новембра, да би се истакла потреба за толеранцијом у друштву и указало на негативне ефекте нетолеранције. У сарадњи са ОО Црвеног крста у Лајковцу, обележили смо Међународни дан толеранције, са циљем да ученике упознамо са људским правима, о значају толеранције, међугенерацијске солидарности и поштовања. 

Ученицима је приказан филм "Не газите туђе снове", који је допринос Црвеног крста Ужице програму "Промоција хуманих вредности" Црвеног крста.

 

 У обележавању догађаја учествовали су ученици трећег разреда, електротехничари рачунара. Реализацију предавања и разговор са ученицима обавила је Милијана Петровић, председник ОО Црвеног крста у школи.  

Подели
   

ПРИЈАВА  

   
   

НА ВЕЗИ  

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

   
Научи се од мудријег - то ти је велика корист. И научи другог - то ти је велика задужбина. Доситеј Обрадовић.
   

НОВО - СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Написао milijanap
okc-feb-20Зимска понуда ОКЦ семинара Тим ОКЦ припремио је 34 акредитована семинара у зимском термину. Заступљене су све компетенције:  К1 - ужа стручна...
Написао crnadama
pioneers19Плаћена радна пракса у Европи Програм Pioneers  into Practice је међународни програм професионалног развоја, намењен људима који су...
   

ОБАВЕШТЕЊА

Написао crnadama
sida19Светски дан борбе против болести сиде 1. децембар 2019. Светски дан против болести сиде, 1. децембар, обележава се са циљем да се покаже солидарност...
Написао crnadama
tolerancija19Обележавање Међународног дана толеранције Међународни дан толеранције обележава се 16. новембра, да би се истакла потреба за толеранцијом у друштву и...
   

НОВО - НАУКА И ТЕХНИКА

Написао admin
google-chrome-nadmasio-microsoft-explorerGoogle Chrome по први пут претекао Internet Explorer Googleov претраживач Chrome дефинитивно је скинуо са трона супарнички Microsoftov Internet Explorer...
Написао vojael
windows7podrskaМИKРОСОФТ УКИДА ПОДРШКУ ЗА WINDOWS 7 Компанија Миkрософт је издала обавештење у којој је објашњено како стандардна подршка за Windows 7 се укида 15....
   

ФЕЈСБУК

   

ПОДАЦИ О ШКОЛИ

Адреса: Средња школа "17. септембар",

              Вука Караџића 19, 14224 Лајковац

тел./факс: (+381) (14) 3431-145

ПИБ: 101344404

Матични број школе: 07283911 

Жиро рачун: 840-945660-10

   
© Средња школа ,,17. септембар" Лајковац 2013