Средња школа "17. септембар"

РАД НА ПРОФЕСИОНАЛНОЈ ОРЈЕНТАЦИЈИ УЧЕНИКА ЗАВРШНИХ РАЗРЕДА

Велике и важне одлуке су пред нашим матурантима а школа је у обавези да им обезбеди подршку и помоћ у одабиру факултета или будућег занимања. Тим за каријерно вођење и саветовање у сарадњи са директором и педагогом школе је припремио низ активности које ће бити реализоване у наредном периоду:
-радионице, предавања, индивидуални разговори и саветовање, посете успешних предузетника и привредника, посете високообразованих установа….
У првом полугодишту имали смо госте предаваче, представнике Региналног центра Министарства одбране Ваљево, који су пренели основне информације ученицима о добровољном служењу војног рока. Такође је реализована наставе из области одбране, где су наши матуранти могли да чују нешто више о месту, улогама, задацима и обавезама Војске Србије. Предавање је држао пуковник у пензији Милорад Госпавић.
Наши матуранти су у децембру 2023. године имали прилику да присуствују бесплатним радионицама и предавањима које је организовао Универзитет Сингидунум и на тај начин се упознају са са тим шта их очекује уколико упишу неки од образовних профила на поменутом Универзитету.
Ученици су имали прилику да се упознају са основним концептом програмирања у Python програмском језику на конкретним примерима, али и да присуствују следећим предавањима: „Вештачка интелигенција и Самостални професионалац-фриленсер-изазов и предности“. Ученицима су предавања била изузетно интересантна, били су веома активни и мотивисани за рад.
Овакав вид едукација и посета подстиче ученике да размишљају о будућности и мотивише за учење, односно припрему за завршни испит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

back to top