Средња школа "17. септембар"

Светосавска приредба

Ученици  Средње школе ,,17.Септембар“ у Лајковцу обележили су заједно са својим наставницима школску славу Светог Саву пригодном приредбом и дружењем ученика и радника школе са гостима. Након ломљења славског колача, присутнима се обратио свештеник Лајковачке цркве. Честитајући школску славу и осврнувши се на значај живота и дела Светог Саве, подсетио је  присутне на светосавски пут човечности који морамо следити.

Директорка школе Косана Грчић поздравила је окупљене и уручила је књиге колегама за остварене успехе на такмичењима у претходној школској години.

Ђаци школе увеличали су обележавање школске славе пригодном приредбом. На самом почетку хор је отпевао Химну Светом Сави а након тога су уследиле рецитације. Посебан доживљај је било извођење нумере „Полетеше птице ластавице“ коју је одсвирао на фрули професор др Милан Обрадовић. Приредба је завршена извођењен нумере „Весели се Српски роде“, коју је отпевала изузетно талентована ученица одељења 3/3 Анђела Милосављевић.

Дружење је настављено током свечаног ручка, који је био још једна прилика да се сретну некадашњи и садашњи професори и  ђаци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

back to top