Средња школа "17. септембар"

УСПЕХ ЛАЈКОВАЧКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ МАШИНАЦА

На XXIX републичком такмичењу ученика машинских школа Србије, трогодишњих образових профила подручја рада машинство и обрада метала у дисциплини, односно категорији заваривање, одржаног 10. и 11. маја 2024. године у Машинско – електротехничкој школи ,,Гоша“ Смедеревска Паланка, у категорији од 25 школа, успешно је учестовала Средња школа „17 септембар“ Лајковац.

У образовном профилу бравар – заваривач, поступак заваривања МАГ (135),  такмичио се ученик трећег разреда лајковачке средње школе Владимир Николић. Владимир је освојио пехар, медаљу и диплому за остварено друго место на такмичењу, са укупно освојених 134 бода, од којих је 84 бода освојено на практичном раду, а 50 бодова на тесту знања.

Учешће у такмичењу узео је и Огњен Чакић, ученик трећег разреда Средње школе „17. септембар“ Лајковац, који се такмичио у поступку заваривања ТИГ (141) и том приликом ученик је освојио диплому за остварено девето место са укупно освојених 92 бода (42 бода остварена су на практичном раду и 50 бодова на тесту знања).

Практични део такмичењакоји се састоји из израде завареног споја по спецификацији заваривања WPS је обављен у Институту Гоша у Смедеревској Паланци, док је тест знања обављен у школи домаћина такмичења.

Припрему ученика за републичко такмичење обавио је Ратко Кипић.

Велику помоћ су ученици добили од социјалних партнера „Колубара Метал“ огранак „Елмонт Лајковац“ и од инструктора код којих се изводи настава учења кроз рад.

Подршку ученицима пружио је и професор практичне наставе Душан Топаловић.

Честитамо нашим ученицима на оствареном успеху!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

back to top