Средња школа "17. септембар"

ikonica

Хуманост на делу

Зорана Илић, ученица првог разреда (I-3) наше школе, одлучила је да донира косу деци оболелој од рака. Када је сазнала за акцију „Да моја коса буде твоја коса“била је решена да пружи свој допринос. Стицајем околности, на овај храбри потез се одлучила заједно са својом сестром.

Хуманитарну акцију „Да моја коса буде твоја коса“ организује удружење „Увек са децом“. Ово удружење се не бави само донацијом косе, већ и разних других ствари које ће деци олакшати опоравак, али и вратити осмех на лице. Циљ ове акције јестепружање подршке и наде у излечење.

„Моја мајка је разговарала са пријатељицом чија је ћерка хтела да прода косу. Када су чуле да постоји удружење које се бави донацијама за децу оболелу од рака, предомислила се и одлучила се да косу донира. У тренутку када ми је мајка то испричала, ја сам одмах пожелела да и сама то урадим, али то је био период пред моју матуру у основној школи. Пошто сам желела да имам дугу косу за тај догађај, одложила сам донацију. У међувремену, моја сестра је добила псоријазу због које је дуга коса правила проблеме са одржавањем хигијене коже главе и она је морала да одсече косу. Имала сам турбулентан период због неких личних проблема и онда сам се одлучила да је сада прави тренутак да направим драстичну промену на себи. Уједно сам желела да пружим сестри подршку и помогнем деци која се поред болести боре са великим физичким променама. Желим да им помогнем да бар на трен врате осмех на лице и забораве на све кроз шта пролазе. У договору смо са организаторима да упознамо децу која ће носити сестрину и моју косу, ако та деца буду желела. Док перике не буду готове, не знамо ко ће их добити.“ каже Зорана.

Овако племенита дела, пример су како осталим ученицима, тако и одраслима. Изузетно смо поносни на Зорану и надамо се да ће надахнути све нас да будемо солидарни и хумани.Човек је велики само када воли и има једино оно што даје другима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

back to top